nedelja, 25. november 2007

BREZDOMKA

Če ste pomislili name, vas moram razočarati, da nisem jaz. Brezdomka je tigrasta mačka, ki se je, nihče ne ve kako znašla v našem bloku. kakšna dva dni je preživela na predpražnikih naših sosedov, potem pa je pri nas pozvonil zvonec. Bil je naš sosed, ki se je spolnil, da imamo mačka, mislil je da je brezdomka naša. A ko ga je videl je vzkliknil "A Snežko!", povedal nam je za brezdomko, ki se potika v višjih nadstropjih. Zanimalo me je zato sem šla pogledat.Ko sem prišla v peto nadstroje je zvita v klopčič ležala na predpražniku, ko me je zagledala je začela presti.


Mačko sem vzela in nesla domov, kjer je pojedla vse Snežkove dobrote. Z mamico sva se strinjali, da ostane pri nas dokler ne najdemo lastnika, zato sem napisala sporočilce in ga obesila v naš in dva sosednja bloka.
Danes je že četrti dan od tega, a ni še nihče poklical, zato razmišljamo o tem da bi brezdomki našli novega lastnika.


Snežko je naš bel prerzijc, star osem let in od malega je živel pri nas, kjer je bil gospodar svojega teritorija. Pred štirimi dnevi pa se mu je življenje obrnilo na glavo, k njemu domov je namreč prišla mlada tigrasta muca, ki ne samo da mu je pojedla vso hrano, ampak je celo opravljala potrebo v njegov pesek in se crtljala pri njegovi lastnici še več igrala se je z njegovimi igračami ter spala v njegovi košari. Kaj bi vi naredili na njegovem mestu? Zagotovo nebi bili najbol veseli. Snežko je bil prvi dan tako razburjen, da je pihal na vsakogar, ki mu je prišel mimo. Nasledni dan pa se je začel zanimati za Brezdomko, a bliže kot na 1,5 m je ni hotel videti . Danes ne piha več toliko a preblizu ji še vedno ne pusti, je pa njegovo zanimaje zanjo vedno večje, tako jo večkrat zasleduje, kadar mu ta obrne hrbet. Snežko je kastrat, kljub temu pa ima ljubco; Ameriškega buldoga.




Usoda Brezdomke še ni točno znana, upam da se bo našel njen lastnik, ne bi me pa nič motilo, če bi ostala pri nas.


2 komentarja:

Benjamin pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Benjamin pravi ...

Jah, no, če misliš, da bo tvoj beli mačkon zdržal ob novi prišlekinji, potem je njena vselitev seveda dobrodošla. Ampak če se bojiš za psihične travme, ki jih muc lahko doživi, potem je vredno razmislit :)